Od devíti do pěti? Zapomeňte! Mladí lidé v práci stále častěji požadují flexibilitu, firmy se jim budou muset přizpůsobit
Na českém pracovním trhu postupně narůstá počet zaměstnanců z generace Z, kteří se narodili mezi lety 1996 a 2010.
Mazanec k Velikonocům nedomyslitelně patří.
250 g měkkého tvarohu (nekupujte ten ve vaničce, ale ve staniolu)
150 g másla
3 vejce (2 do těsta a 1 vejce na potření)
50 ml mléka
3 lžíce rumu (toho poctivého českého)
500 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 prášky do pečiva
Kůra z půlky citronu
1 vanilkový cukr
½ lžičky mletého muškátového oříšku
100 g rozinek (nejlepší jsou ty, které jste si naložili do rumu)
100 g sekaných loupaných mandlí nebo plátky (50 g do těsta a 50 na posypání)
Z tvarohu, 2 vajec, mléka, másla a moučkového cukru umícháme jemný krém. Přidáme mouku, koření, vanilkový cukr, prášek do pečiva, rozinky a půlku mandlí a vypracujeme těsto.
Rozdělíme na dva bochánky, na vrchu nařízneme do kříže, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Dáme péct asi na 50 minut při 160 stupních.
Bochánek pocukrujeme a podáváme.